ovsená kaša

Ovsená kaša je takým základom zdravého jedálnička. Je dobrá a najmä skvelo zasýti. Toto je recept, na ktorý u nás doma nedáme dopustiť.

Ahojte, dnes som si pre Vás pripravila veľmi jednoduchý recept na ovsenú kašu. Keď som ju prvýkrát chcela uvariť som si pozrela veľa receptov, no všetky boli zdĺhavé a náročné na prípravu. Niekedy sú však také dni, kedy potrebujete každú minútu (ako napríklad rána počas týždňa), a tak som si vymyslela vlastný recept. Vďaka tomu, že do nej môžete pridať rôzne ovocie či korenie, je vždy iná. 

Na prípravu budete potrebovať: 

  • 50 g jemných vločiek 
  • 250 ml vody 
  • 250 ml mlieka 
  • 1čl škorica 
  • 1čl kakao 
  • med podľa potreby 
Postup: 
Do hrnca nasypte vločky a zalejeme trochou mlieka a vody. Nechajte chvílku odstáť, aby vločky nasiakli tekutinu a zväčšili svoj objem. Omnoho jednoduchšie a rýchlejšie sa tak vločky uvaria. Dolejte zvyšnú vodu a mlieko, pridajte kakao a škoricu. Varte tak dlho, až kaša nezhustne a nebude mať konzistenciu, ktorá vám vyhovuje. Pred koncom oslaťe medom alebo iným sladidlom (agáve, ryžový sirup..). Preložte do misky a ozdobte ovocím, čokoládou, orieškami, orechovým maslom alebo čímkoľvek, čo máte radi.
Ovsená kaša je skvelým začiatkom dňa, pretože je zdravá a má skvelé nutričné hodnoty. Vločky obsahujú veľké množstvo vlákniny, vďaka čomu podporíte zdravú črevnú flóru. Okrem toho je kaša aj sýta a vy nebudete určite hladní niekoľko hodín.
Dobrou správou je aj to, že ak nemáte radi sladké jedlá na raňajky, ovsenú kašu si môžete urobiť aj na slano.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára