caramel lotus cheesecake

Ahojte,
Prinášam vám sem prvý a úžasný recept. Tentokrát to bude recept na rýchly, nepečený a hlavne neskutočne výborný Lotus cheesecake. 

Lotus cheesecake som chcela vyskúšať už veľmi dlho, a tak som sa nedávno konečne odhodlala a spravila ho. Bola som prekvapená, ako všetkým chutil. Ak teda máte chuť na rýchly a chutný zákusok, alebo milujete karamel, určite ho vyskúšajte.


Suroviny:
-na korpus: 200g lotus sušienky
50g maslo
-na plnku: 400g mascarpone
360ml smotana na šľahanie
100g práškového cukru
-na ozdobenie: karamel
Lotus sušienky

Postup:
Sušienky pomelieme alebo rozdrvíme. Maslo si roztopíme a pridáme k sušienkam, poriadne zmiešame a natlačíme do tortovej formy. Pokiaľ vám sušienky nebudú poriadne držať, pridajte ešte trošku masla.


Na plnku si v jednej miske zvyšľaháme smotanu, v druhej miske vyšľaháme mascarpone s cukrom. Plnku netreba veľmi sladiť, pretože na vrch pôjde karamel, ktorý je veľmi sladký. Šľahačku pridáme k mascarpone a už iba ručne premiešame.


Krém natrieme na vopred pripravený sušienkový korpus a necháme minimálne 6 hodín odležať. Najlepšie je cez noc.
Po stuhnutí na cheesecake nalejeme karamel - ja som mala kupovaný, ale samozrejme môžete poliať aj karamelovým salkom, ktoré chutí úplne podobne (alebo si doma spravte karamel a použite ten). Na záver už len dozdobíme podľa seba. Ja som okolo ponalepovala lotus sušienky a navrch použila rozdrvené sušienky.
Ak sa bojíte, že Vám cheesecake nestuhne, alebo že plnka bude veľmi riedka, jednoducho pridajte do šľahačky stužovač.
Ja mám osobne veľmi rada takéto jednoduché recepty, pri ktorých nemusím dlho stáť v kuchyni :) Budem veľmi rada, ak tento recept vyskúšate a do komentárov dáte vedieť ako chutil, poprípade ak mi dáte nejaké tipy na ďalšie zaujímavé zákusky či koláče, ktoré by som mohla vyskúšať :).

Teším sa pri ďalšom recepte!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára